2012. május 9., szerda

Mandulás epertorta

Dupla szülinap van májusban nálunk, ezért alapból két torta készült az ünneplésre. És kettő a vendégségbe, és még lesz pár a rokonlátogatások miatt. Szóval készüljetek, édességhegyek jönnek!

Hozzávalók:

A tortához:
4 db tojás
165 g porcukor
225 g őrölt mandula
1 kk sütőpor
20 cm átmérőjű forma

A töltelékhez:
150 g eperlekvár
150 g friss eper kockázva

A mázhoz:
200 g porcukor
2 ek meleg víz
egész eprek


  1. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük. A fehérjét habbá verjük.
  2. A sárgájához keverjük óvatosan a fehérjehabot, majd a mandulát és a sütőport.
  3. 35-40 percet sütjük 170 fokon.
  4. Ha kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a kikevert töltelékkel.
  5. A tetejére cukormázat készítünk a víz és a porcukor elegyítésével.
  6. Hűtőben hagyjuk az ízeket kicsit összeérni!


A tapasztalataink a következőek:

  • A leváros töltelék szétáztatta a tésztát, ettől éppen még ehető volt
  • A cukormáz túl édes, vagy citromlé kell a víz helyett, vagy el kell hagyni, esetleg fehér csokira cserélni.
  • A tésztája is elég édes volt, az egészet kevesebb cukorral sütném újra, mert mindezek ellenére finom sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése