2012. május 11., péntek

Raguleves 1.

Zöldséges és pulykacombos, vagyis zöldséges és húsos, mint a ragulevesek általában. ez egy semlegesebb ízű, de azért kellemes, finom leves. Magyaros, majdnem mint egy gulyás leves szárnyasból.

35 dkg pulykacomb-filé
2 közepes szál sárgarépa
1 közepes krumpli
1 fej hagyma
1 fej karalábé
20 dkg zöldborsó
paprika, fokhagyma, só, bors

Főztem a hagyma, fokhagyma, húskockákból egy pörköltet. A zöldségeket megpirítva, felöntve 1 liter vízzel egy zöldséglevest. A kettőt összeöntöttem, forraltam egy percet, és lezártam. Ennyi volt. Nem zsíros, nem nehéz, de sok munka, és nincs berántva sem, mégincs hiányérzete az embernek. Legközelebb szedek bele majorannát a kertből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése