2012. május 15., kedd

Citromtorta sütés nélkül

Ezt a tortát egy héten belül kétszer is megcsináltam, annyira finom!

A torta "talpa":
20 dkg keksz
9-10 dkg vaj olvasztva

Ezeket elkeverem, majd a tortaformába nyomkodom. Beteszem a hűtőbe, amíg készül a teteje.

A krém:
4 tojás
4 citrom héja, leve
8 dkg cukor
20 dkg vaj

Fogjunk egy vastag talpú edényt, abba mérjük ki a cukrot, reszeljük rá a citromok héját, morzsoljuk össze őket. Facsarjuk ki a citromok levét, és törjük fel a tojásokat. Öntsük a cukorra mindkettőt, gyújtsuk be a legkisebb gázrózsát közepes erősségűre, és kezdjünk folyamatosan és viszonylag dinamikusan keverni. Ahogy haladunk, elkezdhetjük adagolni a vajat is. Ha elég technikásak vagyunk, akkor nem csapódik ki a toás, hanem szép pudingszerűre összeáll. Ekkor már ráragad a keverőm spiráljaira. Ilyenkor lekapcsolhatjuk a lángot alatta, és ha kicsit hűlt, tegyük rá a kekszes alapra. Mehet a hűtőbe, és próbáljuk meg ott tartani még vagy 4 órát. Legjobb, ha este dobjuk össze ezt az édességet, úgy sincs vele sok munka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése