2012. május 22., kedd

Eperfagyi v2.0

Az előző eperfagyim 10 pontos. Plusz 2 pont a "befeketett munka az eredmény élvezeti értékének arányában" mutató kimagasló eredményéért. Ehhez képest ez a tejszínes csoda alulmaradt, de nem érdemtelen a bemutatásra. Kenyérsütéshez melegítettem be a sütőt, ebbe toltam be a hevenyészve aprított epreket mézzel. 15 perc alatt 200 fokon karamellizálódik egy kicsit és levet is ereszt. Ezután kihűtöttem, turmixgépbe tettem, tejszínnel és joghurttal kevertem habosra, végül ment a fagyigépbe, onnan meg a fagyasztóba. Ez sem az a macerás főzött fagylalt.

Anyaghányad:
50 dkg eper
5 ek méz
3 dl tejszín
2 dl joghurt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése