2012. április 24., kedd

Májtisztítás

Rég vártam ezt a napot. Sok hozzáfűznivalóm nincs, így tettem:

A tisztuláshoz kell egy félnapnyi idő.


Hozzávalók:
  • 100 gr keserűsó (magnéziumszulfát és nem nátriumszulfát!!!, mert az felnyomja a vérnyomást),
  • 1,5 dl olivaolaj és
  • 1,5 dl frissen csavart grapefruit lé.
A tisztulás napjának első felében csak könnyen étkezzünk, kevés és könnyen emészthető ételt fogyasszunk. Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk, egészen másnapig. A száz gramm keserűsót osszuk el négyfelé, négy különböző három decis pohár vízben jól felkeverve. Az első adag oldatot igyuk meg délután kettő órakor A következő adagot pedig négykor, hatkor majd nyolckor.
A keserűsós oldat hasmenést okoz, ezért tartózkodjunk otthon. Minden kijön belőlünk. A májunk, a beleink megtisztulnak az  ételmaradékoktól, és mivel újabb étel nem kerül be, az emésztőrendszerünk megragadja az alkalmat a pihenésre A máj felszabadul a terhelés alól, a keserűsó magnéziumtartalma elernyeszti, ellazítja. Este tíz órára pedig a máj- és epevezetékek kitágulnak. Utolsó lépésként igyuk meg este tíz órakor a 1,5 dl olivaolajat a 1,5 dl grapefruit lével összekeverve. A koktél lehajtása után rögtön vízszintesbe kell helyezni magunkat, és legalább öt óra hosszat így kell maradnunk. Próbáljunk meg aludni hanyatt fekve, párna nélkül. Az olajhidraulika csak ebben a pózban működik. Másnap tapasztalhatjuk, hogy a székletünkkel ezernyi kis golyócska epekő, májkő távozik belőlünk. Májunk végre felszabadultan újra képes lesz minket szolgálni. Eltűnnek a székelési zavarok, kevésbé leszünk idegesek, megszűnnek a hasi puffadások és bélpanaszok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése