2012. április 7., szombat

Só-liszt gyurma

Megtaláltam a receptet, tovább is fejlesztettem.

2,5 dl-s pohárral mértem:

1 pohár víz
1 pohár só
2 pohár liszt
0,5 cs sütőpor1 ek olaj
ételfestékek

A vizet az olajjal felmelegítettem, majd az sót feloldottam benne. Hozzáadtam a sütőport és a lisztet is. A masszát inkább gyúródeszkán gyúrtam tovább. A kis cipót 4 részre vágtam, gumikesztyűt húztam, és elővettem egy műanyag tálat, amit nem sajnáltam volna. Ebbe tetem az első negyedet, sárga festéket öntöttem rá, de úgy beszívta, hogy végül a tálat nem is fogta meg. Folytattam a többi színnel, majd betömködtem egy lezárható dobozba. Elvileg 2 hétig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése