2012. április 20., péntek

88. nap - Mi legyen öcsém lekvárjával

Szénhidrát nap

Maradék galuskát ettem kissé csípős paprikás csirke-szafttal. Ráadásnak volt még egy kis cseresznyés zabpehelyszelet. Öcsém lelkesen gyártott cseresznyelekvárt, ami nem igazán pikáns, karakteres, így nem fogyott. Végül kerestem hozzá receptet, amit legközelebb inkább meggylekvárral sütök meg. Azért jó próbálkozás volt öcsém, ne add fel!

Tetejére:
75 g liszt
25 g zabpehely
25 g napraforgó mag (nálam mák és őrölt mandula keveréke volt
75 g barna cukor
50 g vaj

Az aljára:
200 g liszt
1 kk fahéj
1 kk sütőpor
csipetnyi só
125 g porcukor
40 g vaj
2 nagy tojás
200 ml tejföl
375 g cseresznyelekvár


  1. A tetejéhez összekeverem a száraz hozzávalókat, végül elkeverem az olvasztott vajjal villával, és hűtőbe teszem, amíg az alját összerakom a sütinek.
  2. Itt is összekeverem a száraz hozzávalókat.
  3. Külön kikeverem a tojásokat villával, hozzáöntöm a tejfölt és az olvasztott vajat. Ezt is összedolgozom.
  4. Csomómentesre keverem a lisztes keveréket a tejfölös krémmel, majd egy 27x18 cm-es tepsibe öntöm az egészet.
  5. Eloszlatom rajta a lekvárt, megszórom a morzsás tetejével, és 180 fokon 40 perc alatt megsütöm.
Nekem kicsit szalonnás lett, de a piskóta nem az erősségem. Talán egyszer megfejtem a titkát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése