2012. április 8., vasárnap

Csokis tallér

Ez a csokis tallér olyan jó, hogy akár fizető eszköz is lehetne! Nem az a tipikus linzertészta-alapú, omlós keksz, tömény, pedig cukor sincs benne olyan sok.

25 dkg habosra kevert vaj
26 dkg liszt 3 dkg kakóporral keverve
12 dkg porcukor
2 tojásfehérje
2 csipet só

A vajhoz keverem a tojásfehérjét, a sót és a porcukrot, a végén az egészhez hozzáadom a kakós lisztet, majd 30 percre hűtőbe teszem. Amikor keményebb, kiadagolom egy fóliacsíkra, majd annak széleit behajtva rúdat formázok a masszából. A végeket lezárva mélyhűtőbe teszem, majd 45 perc elteltével kiveszem, korongokat vágok belőle, és 180-on megsütöm 14 perc alatt. Nem baj, hogy puhák a tallérok amikor kiveszem őket, mert ahogy hűlnek, szépen megkeményednek a kekszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése