2012. május 2., szerda

Lasagna

Hozzávalók:

500 g darált pulykacomb
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
500 g paradicsompüré (vagy 2 konzerv paradicsom)
só, bors, olasz fűszerkeverék (Metrós)
7 dl tej
7 dkg vaj
2 púpos ek liszt
lasagna tészta


  1. A hagymát megpirítom olajon, hozzáadom a fokhagymát és a húst, fehéredésig kevergetem, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem, és fedő alatt főzöm még vagy 20 percet.
  2. A besamelhez olvasztok vajat, elkverem benne a lisztet, és mielőtt színt kapna elkezdem apránként felöntenia tejjel. A kívánt sűrűségű mártás elérésekor abbahagyom, sózom, szerecsendiózom.
  3. Tepsi aljára teszek egy kicsi bolognai ragut, rá teszem a tésztalapokat, rétegzek rá húsos szószt és besamelt. Újra tészta, húsos szósz, besamel, tészta következik. Az edény méretétől függően ismételgetem, a végén viszont a tésztára már csak tejmártást teszek, reszelek rá sajtot, és sütőben sütöm aranybarnára 180 fokon kb 45 perc alatt. 
Nem szabad azonnal szeletelni, mert akkor szétesik. Egy kis saláta elfér mellé, bár így is van benne zöldség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése