2012. május 14., hétfő

Olívabogyós kenyér

Ez a kenyér csodálatos! Akár magában is enném, de fokhagymás olívaolajjal kenegetjük, akkor a legjobb!

Ez is dagasztás nélküli 12 órás kenyér. (És még vagy 3 órás.)
Este bekevertem 25 dkg fehér lisztet 1 tk élesztővel és 2 dl vízzel. Reggel adtam neki még 1 teáskanál élesztőt, 1 tk sót, 2 ek olívaolajat, 25 dkg fehér lisztet, 5 dkg fekete magozott olajbogyót összevágva és 2 dl vizet. Elkevertem ezt is kanállal, hagytam 2 órát kelni, majd lisztezett kis méretű tepsibe öntöttem, meglapogattam lisztes kézzel. Pihentettem még fél órát, majd 250 fokon sütöttem 30 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése