2012. május 19., szombat

Krumplis pogácsa

10 pontos féle, nem kerestem sokáig: hedonism.hu a forrás, igen, a süti szeret minket!

30 dkg főtt áttört krumpli
55 dkg liszt (2/3-ad rétesliszt)
25 dkg vaj
1 tojás (vagy 2 sárgája)
1/2 csomag élesztő
1 dl langyos tej
1 tk cukor
2 ek tejföl
4 tk só


  1. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
  2. Mindent a keverőtálba teszek, és addig gyúrom kézzel, amíg elválik az edény falától a tészta.
  3. 30 perc pihentetés.
  4. 3-szor meghajtogatom úgy, hogy 2 hajtogatás között tartok 10 perc pihenőt.
  5. Kiszaggatom, és hagyom állni még 20 percet.
  6. Tetejére kenjünk tojást!
  7. 190 fokon 35 perc alatt sült meg nekem, de a recept 45 percet írt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése