2012. március 5., hétfő

Citricotta

Finom mini tortát sikerült mára összehoznom. Ricottás, citromos, mákos fehér csokival a tetején. Estére mind elfogyott, akárcsak egy üveg Aligvárom Nyakastól.


Hozzávalók:
3 tojás szétválasztva
50 g puha vaj
300 g porcukor
2 citrom héja

A fentieket a sárgájával kikeverem, majd hozzáadok 250 g ricottát.
 175 g lisztbe keverek 1 kiskanál sütőport, ezt is összekeverem óvatosan a tojássárgás masszával, végül a felvert tojásfehérjét is beledolgozom. Kikent 20 cm-es formában sütöttem 180 fokon 45 percig.

A tetejére olvasztottam mikróban 10 dkg fehér csokit, amihez 5 dkg mákot és 2 ek olajat kevertem. Még a formában ráöntöttem, és csak akkor vettem ki a tortát belőle, amikor megkötött a tetején a csokoládé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése