2012. március 2., péntek

54. nap

Fehérje nap

Darált hús volt megint a hűtőben. Kerestem is gyorsan egy új receptet hozzá.

A fasírthoz összekevertem:

50 dkg darált pulykahúst
4 ek zsemlemorzsát
1 fej apróra vágott hagymát
1 tojást
2 tk mustárt
sót, borsot.

A golyókat kisütöttem olajban.


A paradicsomszószhoz összefőztem félóra alatt:

1 doboz paradicsom konzervet
1 kis fej hagymát
2 gerezd fokhagymát
oregánót, sót, borsot, egy kis olívaolajat.

A végén leturmixoltam.

Tepsibe tettem a golyókat, ráöntöttem a paradicsomszószt és tettem rá sajtot. 220 fokos sütőben 10 perc alatt megpirítottam a sajtot a tetején. Nagyon omlós, puha fasírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése