2012. február 13., hétfő

Fánkot fánkkal

Sütnöm kellett még egy féle fánkot, beignet néven fut, és ezt bizony olajban kell sütni. Előnye, hogy viszonylag kevés benne a cukor.

1 zacskó élesztő
5 dkg cukor
35 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojás

olaj a sütéshez

Először el kell keverni 1,5 dl langyos vizet 1 tk cukorral, 10 dkg liszttel és 2/3-ad zacskónyi élesztővel. Ezt 1 órát hagyjuk kelni. Hozzákeverjük a maradék lisztet, cukrot, 0,5 dl langyos vizet, vajat, tojást. Összedolgozzuk ruganyos tésztává, majd kelesztjük 1,5 órán át.
Lisztezett felületen kinyújtjuk 1cm vékonyra, majd pizzavágóval felkockázzuk. Bő olajban sütjük aranybarnára, (az alábbinál jóval több) porcukorral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése