2012. január 13., péntek

Kifli öcsém tiszteletére

Sokat gondolkoztam, vajon mivel várjam külföldre távozó öcsémet, végül emellett a házi sütésű kifli mellett döntöttem, amit kedves Keri papa tanított. Ízlett neki.

35 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag szárított élesztő
2,5 dkg vaj
1tk cukor
1tk só (vagy kevesebb)

Mindent összegyúrtam, nekem kellett hozzá egy kis liszt pluszban (múltkor meg nem kellett), kettéosztottam, kör formájúra nyújtottam, negyed cikkekre vágtam és feltekertem kiflinek. Vízzel kenegettem és a hideg sütőbe tettem, annak meg vízzel töltött tepsit az aljára, bekapcsoltam 210 fokra, alsó felső sütésre. 15-20 perc alatt sül meg. Nagy előnye ennek a receptnek, hogy nem kell külön keleszteni.


4 megjegyzés: