Keményítő nap
Reggelit már nem írogatnám.
Ebédre nagyon finom szicíliai ratatuille-t készítettem következő képpen:
Megpirítottam olajon 1 kisebb kockára vágott padlizsánt. Kiszedtem, és az edénybe pakoltam a többi hozzávalót:
1 nagy fej hagyma felkockázva
10 szem zöld olajbogyó
1 ek kapribogyó
3 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
Összepirítgattam, majd rádobtam a padlizsánt és 3 felkockázott paradicsomot. Fedő alatt 20 percig pároltam.
A nap kedvéért rálapátoltam főtt rizsre, és rakottasnak megsütögettem 20 percig 180 fokon. Elfogyott ebédre a gyerekek segítségével mind.
Vacsira kénytelen voltam sült krumplit csinálni a kész zöldségleves mellé. Ez utóbbi csak hagymán, paprikán főzött sárgarépa, fehérrépa, krumpli őrölt köménnyel fűszerezve.
Csak a végét sikerült lefotózni.
A ratatuille-ba nyáron szoktam tenni még cukkínit is, de a szárzeller se rontja el.
Teccik
VálaszTörlésFincsi, mi?
VálaszTörlés