2012. június 26., kedd

Fehér csokis trüffel

Ez egy amolyan "off the shelf" édesség. Már annak, aki tart otthon habtejszínt egy vagonnal, darált mandulát és mirelit gyümölcsöt. Érdemes néha beütemezni, főleg, ha kisebb vendégsereg érkezik, mert tízen biztosan jóllaknak belőle.

Hozzávalók:
250 g babapiskóta
200 g őrölt mandula
200 g fehér csokoládé
8 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
lekvár (bogyós, ha lehet)
500 g mirelit gyümölcs (erdei vagy bogyós a legalkalmasabb)


  1. A fehér csokit megolvasztom egy kis langyosítot tejszínben, Belekeverem a mandulát, majd a felvert fehérjét és a vaníliás cukrot.
  2. Rétegzem a babapiskótát, lekvárt, gyümölcsöt, habot.
  3. Hűtőben érlelem egy fél napot.
Bónusz megjegyzés: Amaretto keksszel még finomabb, a lekvár akár el is hagyható, és a mandula házilag darálva kissé darabosra nagyon feldobja az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése