2012. június 24., vasárnap

Csokifagyi

Ez a fajta csoki fagyi tömény, de nem édes. A tejszíntől krémes. Akinek kell egy bizonyos dózis a csokoládéból, hogy úgy érezze, kielégítette ilyen irányú éhségét, akkor ez a neki való fagylalt! Kisebb adag is eltelíti az embert anélkül, hogy a mennyiségtől kikészülne.

Hozzávalók:
15 dkg étcsokoládé (minél magasabb kakaótartalmú)
0,5 liter tej
1,5 dl tejszín
4 db tojássárgája
8 dkg cukor

  1. Egy vastag aljú edényben összekeverem a tojássárgákat a cukorral.
  2. Hozzáadom a tejet, és kisebb gázégőn folyamatos keverés mellett besűrítem.
  3. A végefelé hozzáadom a tejszínt és a csokoládét.
  4. Amikor felolvadt teljesen, akkor lekapcsolom a lángot, majd kiöntöm hűlni a fagyis dobozba.
  5. Ha már lehűlt, beteszem a fagyigépben, és hagyom a gépet dolgozni. 
  6. A végén belekanalazom a dobozába, és a mélyhűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése