2012. június 9., szombat

Ropogós, ragacsos zabpelyhes keksz

Ez a gyors keksz pontosan olyan, mint a címben írtam: ropogós és ragacsos. Hamar elkészül, és érdemes összeragasztani lime-krémmel. Ne hagyjuk állni sokat a töltelékkel, mert akkor nem marad ropogós!

Hozzávalók:

75 g vaj
75 g zabpehely
100 g porcukor
1 db tojás
2 tk liszt
1 tk sütőpor


  1. A vajat egy lábasban felolvasztom, majd elkeverem benne a zabpelyhet.
  2. Hozzáadom a cukrot is, majd 2-3 percig állni hagyom, hogy a zabpehely puhuljon.
  3. A villával kissé felvert tojás is beleöntöm, majd a lisztet is beleszitálom.
  4. Simára keverem, majd 1-1 púpozott teáskanálnyit halmozok a sütőpapírra. Tepsinként négyet! (Tényleg kell neki ekkora hely.)
  5. 170 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütöm, utána 5 percig még nem bolygatom, végül rácson kihűtöm.
  6. Megkenem a töltelékkel, és tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése