2012. szeptember 14., péntek

Rakott padlizsán

Sok edény, sok apróbb lépés, de a rakott ételnek nincs párja!

Hozzávalók:
1 csésze rizs
500 g darált hús (nálam pulyka felsőcomb)
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olasz fűszerkeverék (Metrós)
1 közepes méretű padlizsán (igazából bármekkora lehet)
2 paradicsom
4 szál szárzeller
1 ek oregánó
1-2 dl tejföl
1 tojás

1. A rizst felteszem főni.
2. A hagymát megdinsztelem, a fokhagymát rádobom, majd jöhet a hús és a fűszer. Fehéredésig kevergetem, szétnyomogatom a húsdarabokat.
3. A zellert felaprítom, megpárolom olajon, jöhet a kockára vágott padlizsán és paradicsom, meg az oregánó. Megvárom, míg kicsit megpuhulgatnak.
4. Hőálló edényben összeállítom a rétegeket. Rizsre hús, rá zöldség. A tetejére tojásos tejföl jön.
5. 180 fokon sütöttem 45 percig, illetve amíg megpirult a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése