2013. november 8., péntek

Mogyorós csokis kuglóf - ha biztosra akarunk menni

Ez a recept egy sütőporos tasak hátuljáról való. Nem fogunk szégyent vallani vele! Eddig mindenki meglepődött az első harapáskor, mennyire nem az a tipikusan száraz tészta! Cserébe viszont senki ne akarja kiszámolni a kalóriatartalmát. Ha lúd, legyen kövér! Hihi.

Hozzávalók:
250 g cukor
200 g puha vaj
180 g darált mogyoró
120 g liszt
5 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 csipet fahéj (ki hogy szereti, nekem több)
100 g csokireszelék

1. A mogyoró és a csokireszelék kivételével mindent dobáljunk bele a robotgépbe, és hagyjuk a legmagasabb fokozaton  2-5 percig. Legyen jó habos a massza!
2. Keverjük bele a maradék hozzávalókat és öntsük kivajazott, lisztezett formába!
3. Süssük meg kb. 1 óra alatt 180 fokon (légkeverésesen 150 fokon). A végén figyeljük, mert nekem előbb megsült, mint vártam!

Nem is bonyolult, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése