2013. május 16., csütörtök

Savoyai zöldségleves

Hozzávalók:

10 dkg szalonna kockázva
2 fej vöröshagyma
2 szál póréhagyma
1 szál halványító zeller
4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 db közepes burgonya
6-8 zsályalevél
1 l víz
1/2 l tej
2 ek tejföl

Beaufort sajt, rozs kenyér, vaj

1. Kiolvasztom a szalonna zsírját, majd megdinsztelem benne a hagymákat és a zellerszárat.
2. Hozzáadom a darabolt zsályát, majd a kockázott zöldségeket.
3. Kicsit párolom, sózom, majd felöntöm a vízzel és a tejjel.
4. Felforralom, kis lángra veszem, és addig főzöm, amíg a répa megpuhul benne.
5. Hozzákeverem a tejfölt a végén.
6. Vajas kenyérre pirítom a sajtot, és azzal kínálom.

Elvileg az egész kenyeret a tányérba kell tenni, és arra merni a levest. Nálam ez a lépés kimaradt, és a sajtom se volt Beaufort, de egyszer szerzek azt is hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése