2016. június 27., hétfő

Cukormentes kókuszkocka

Az alap egy piskóta, de sima liszt helyett kókuszliszt kell bele. A többi semmi extra. Cukormentes, gluténmentes, nem is macerás megcsinálni, és lényegesen több köze van a kókuszhoz, mint az eredeti verziónak. Fotózni nem volt esélyem, olyan gyorsan fogyott el.

Hozzávalók:

4 tojás
4 ek kókuszliszt
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek citromlé
1 ek kókuszzsír
5 ek eritrit

1. A tojásfehérjét keverjük ki a sóval
2. A sárgáját az eritrittel, kókuszolajjal. szódabikarbónával, citromlével.
3. Óvatosan összekeverjük, és beleforgatjuk a kókuszlisztet. Nem baj, ha folyósabbnak tűnik, a kókuszliszt sokat felvesz végül.
4. 180 fokon sütjük 15 percet. Ha kihűlt, felkockázzuk.
5. Rizstejből, kakaóból és eritritből kevertem csokis öntetet. Abba forgattam, illetve kókuszreszelékbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése