2016. június 6., hétfő

Vöröslencse, édesburgonya, spenótlevél

A címben szereplők és még jó sok fűszer. Ettől jóllaksz, és még csak kajakómás sem leszel. Ja, és persze hamar elkészül, csak fura hozzávalókat kell beszerezni előtte.

1 fej lilahagyma
1 ek olaj (mogyoró, kókusz esetleg szezám)
1 gerezd fokhagyma
1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
1.5 tk kurkuma
1.5 tk őrölt kömény
1 piros chilipaprika
kb 400g édesburgonya
250g vöröslencse
600ml víz/zöldséges alaplé
80g bébispenót
400 ml kókusztej (opcionális)



1. Pirítsd/párold meg a hagymát, majd a fűszereket és a fokhagymát a zsiradékon kis lángon.
2. Add hozzá a kockára vágott krumplit, keverd át alaposan, hogy bevonja a fűszeres olaj.
3. A lángot vedd erősebbre, add hozzá a lencsét és a vizet, sót.
4. Forrald fel, majd vedd le a lángot ismét, és főzd 20 percig.
5. Végül keverd hozzá a spenótleveleket. Én adtam hozzá egy konzerv kókusztejet, mert nagyon szeretem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése