2015. szeptember 29., kedd

Mogyoróvaj, mogyoróvaj, a tévedhetetlen!

Hardcore mogyorórajongók receptje következik:


Az alap egy módosított linzer:

225g vaj
140g sótlan, pörkölt mogyoró
225g liszt
50g kukoricaliszt
85g barnacukor

A mogyorót zsírtalan serpenyőben pirítsuk folyamatosan rázogatva. Hűtsük ki, majd mindent tegyünk egy késes keverőtálba. A kapott masszát nyomkodjuk egy 20x30-as tepsibe, amibe tegyünk sütőpapírt is.180 fokon (160 ha légkeveréses) süssük 25 percig.

A krém:
140g vaj
225g mogyoróvaj
140g cukor

Kisebb edényben olvasszuk össze a hozzávalókat, és terítsük szét a kihűlt tésztaalapon még a tepsiben. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni kb. 2 óra alatt.

A tetjére olvasszunk csokit (kb 12 dkg étcsoki kis vajjal lazítva), kenjük szét azt is, majd újabb hűtés következik.

Jót tesz neki, ha csak másnap eszünk belőle, jobban összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése