2015. szeptember 27., vasárnap

Mogyoróvaj édesburgonya levesbe

Hideg időben jöhet ez a jó kis mogyoróvajtól krémes vegán leves. Nem ördöngősség elkészíteni, az íze pedig izgalmas, újszerű!

Hozzávalók:

1 tk mogyoróolaj
1 közepes hagyma felaprítva
3 gerezd fokhagyma szintén aprítva
1 piros kaliforniai paprika
1 magozott jalapeno (elhagyható)
1 közepes édesburgonya kockázva
2 doboz paradicsomkonzerv (400g-os)
1 doboz csicseriborsó-konzerv
1l zöldséglé/víz
1/3 csésze (75ml) mogyoróvaj
1 1/2 tk chilipor
1/4 tk cayenne bors
2 marék bébispenót (elhagyható)


  1. Egy nagy lábasban futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát.
  2. Adjuk hozzás a kaliforniai paprikát, a jalapenot, az édesburgonyát és a paradicsomot. 5 percig gyöngyöztessük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A mogyoróvajat keverjük el egy kis alaplével, majd öntsük hozzá a krumplihoz a többi zöldséglével együtt.
  4. Jöhetnek a fűszerek! Majd lefedve kb. 20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát.
  5. Belekeverjük a leszűrt, leöblített csicseriborsót, a spenótot és összerottyantjuk.
  6. Petrezselyemmel, pirított mogyoróval lehet tálaláskor még fokozni az összhatást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése