2013. február 3., vasárnap

Béla nyula

Sógorom ismertetett meg ezzel a remek recepttel. Kérdeztem, hogy készült a fogás, mire csak annyit mondott: Írd be a keresőbe hogy"Béla nyula"! Megtettem azóta már többször is. Filézni viszont nem szeretek, főleg nyulat nem. Ezért én csirkemellfilével szoktam elkészíteni. Ma is hálás volt a család érte.

1.5 kg csirkemell (azt hittem, sok lesz, de tévedtem)
8 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
kb 1.5 dl olívaolaj
bazsalikom, oregánó, só, bors

Az elkészítés roppant egyszerű. A csirkemellet kockázzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított bazsalikommal és oregánóval. Ráöntjük a bort, forraljuk és hozzáöntjük az olajat is. 20-30 percig főztem, ezalatt a szósz besűrűsödött. Barna rizzsel tálaltam, de galuskával a legjobb.
Bélának örök hálám amiért közkinccsé tette a receptjét!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése