2012. július 15., vasárnap

Hideg krumplisaláta

Olyan ez a krumplisaláta, mintha majonézes lenne, pedig nem is az. A sikerre való tekintettel másnap újabb adagot gyártottam, ezúttal dupla akkorát. Tejföl sok kell, mert a krumpli beissza, és akkor száraznak fog tűnni.

Hozzávalók:

1 kg újkrumpli héjában főzve
1 nagy fej erős friss hagyma
5 dl tejföl (vagy inkább 6)
2-3 ek olaj
3 ek mustár
só, bors

Amíg a krumpli fő a sós vízben, összekeverem a többi összetevőt. Végül a kihűlt burgonyát belekockázom az öntetbe, és ha tehetem, hűtőbe teszem az egészet. Azonnal is fogyasztható, de ha várunk picit, akkor összeérnek az ízek.
Egy kis petrezselyem, paradicsom, virslikarika, olajbogyó nem rontja el!

A hús mellette kakukkfűvel sült pulykamell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése