Hozzávalók:
A tortához:
4 db tojás
165 g porcukor
225 g őrölt mandula
1 kk sütőpor
20 cm átmérőjű forma
A töltelékhez:
150 g eperlekvár
150 g friss eper kockázva
A mázhoz:
200 g porcukor
2 ek meleg víz
egész eprek
- A tojássárgákat a cukorral kikeverjük. A fehérjét habbá verjük.
- A sárgájához keverjük óvatosan a fehérjehabot, majd a mandulát és a sütőport.
- 35-40 percet sütjük 170 fokon.
- Ha kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a kikevert töltelékkel.
- A tetejére cukormázat készítünk a víz és a porcukor elegyítésével.
- Hűtőben hagyjuk az ízeket kicsit összeérni!
A tapasztalataink a következőek:
- A leváros töltelék szétáztatta a tésztát, ettől éppen még ehető volt
- A cukormáz túl édes, vagy citromlé kell a víz helyett, vagy el kell hagyni, esetleg fehér csokira cserélni.
- A tésztája is elég édes volt, az egészet kevesebb cukorral sütném újra, mert mindezek ellenére finom sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése