Vettem májat, mert az nálunk nagyon menő. Finom csirkemájat használtam, ehhez főztem lecsós tarhonyát, mert az még népszerűbb. Ezúttal friss paradicsommal és paprikával készítettem.
Hozzávalók:
500 g máj
1 nagyobb fej hagyma
majoranna, petrezselyem, só
olaj
A hagymát megpirítottam, erre dobtam a kisebb darabokra vágott májat, fehéredésig kevertem, vágtam rá friss majorannát és petrezselymet. Még azelőtt lekapcsoltam a lángot, mielőtt túl szárazra sült volna a máj, ekkor sóztam meg.
A lecsós tarhonyához most 2 kisebb paradicsomot és egy szép nagy paprikát pirítottam vagy 5 percig, beleöntöttem egy pohár (2dl) tarhonyát és 2 pohár vizet. Megsóztam, lefedtem, és 25 perc alatt puhára főztem.
Nyárias, friss íze van, és hamar elkészül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése