500 g darált pulykacomb
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
500 g paradicsompüré (vagy 2 konzerv paradicsom)
só, bors, olasz fűszerkeverék (Metrós)
7 dl tej
7 dkg vaj
2 púpos ek liszt
lasagna tészta
- A hagymát megpirítom olajon, hozzáadom a fokhagymát és a húst, fehéredésig kevergetem, ráöntöm a paradicsomlevet, fűszerezem, és fedő alatt főzöm még vagy 20 percet.
- A besamelhez olvasztok vajat, elkverem benne a lisztet, és mielőtt színt kapna elkezdem apránként felöntenia tejjel. A kívánt sűrűségű mártás elérésekor abbahagyom, sózom, szerecsendiózom.
- Tepsi aljára teszek egy kicsi bolognai ragut, rá teszem a tésztalapokat, rétegzek rá húsos szószt és besamelt. Újra tészta, húsos szósz, besamel, tészta következik. Az edény méretétől függően ismételgetem, a végén viszont a tésztára már csak tejmártást teszek, reszelek rá sajtot, és sütőben sütöm aranybarnára 180 fokon kb 45 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése