Keményítő nap
Narancs, kivi
Ebédre készült spéci krumplipüré. Spéci, mert nincs benne tej. Saját levéből keveset öntöttem le, adtam hozzá vaja és szerecsendiót. Egyáltalán nem hiányzott belőle a tej.
Ehhez csináltam csicseriborsó pörköltet, vagy mit. Ütős lett, fűszeres!
1 konzerv csicseriborsó
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
2 tk piros paprika
2 kk őrölt kömény
2 kk őrölt szegfűbors
só, bors
Olajon megpároltam az aprított hagymákat, lehúztam a tűzről, rádobtam a paprikát és a többi fűszert, megkevergettem és felöntöttem vízzel. Lefedve 10 percig pároltam a hagymát, majd rádobtam a leöblített csicseriborsót, 4 percig összefőztem és voilá!
A Kristóf annyit mondott, kérek ilyet sokat! Majd kicsit megcsípte a fűszer a nyelvét...
Estére még sikerült a szokásos sült krumplit vacsorázni, de már nem igazán vágytam rá, ettem még inkább biorizskorongot mustárral. Ettől elment a kedvem az evéstől. vártam a szénhidrát napot és a túró rudit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése