1 citrom
225 g liszt
2 kk sütőpor
4 közepes nagyságú tojás
225 g puha vaj
225 g porcukor
A krémhez:
2 db tojás
75 g cukor
1 citorm
50 g vaj
A mázhoz:
1 citrom
125 g porcukor
- Lisztet elkevertem a sütőporral, majd belemorzsoltam a vajat.
- A cukrot és a tojásokat is belekevertem, végül a citrom levét és héját.
- 20 cm-es formában sütöttem 180 fokon egyben, de lehet 3 részben is, és akkor nem kell a végén felvágni.
- A krémhez a felvert tojásokhoz adtam a cukrot, citromhéjat, -levet és a vajat, majd gőz fölött jó sokáig kevergettem, amíg besűrűsödött. Haladók dupla aljú edényben kisebb láng fölött is megcsinálhatják gyors kevergetéssel. Hagyjuk kihűlni.
- A tortalapok közé töltöm a krémet, a felső részre cukormázat tettem, amit a cukorból és citromléből kevertem. Citromhéjforgáccsal díszítettem.
Ha van ideje összeérniük az ízeknek, akkor sokkal finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése