Hozzávalók:
2 nagyobb alma
175 g vaj
175 g barna cukor
2 ek méz
fél tk őrölt fahéj
50 g mazsola
225 g zabpehely
2 ek napraforgómag (opcionális)
- A hámozott kockázott almákat 10 perc alatt puhára pároltam 25 g vajjal kis lángon.
- Hozzáadtam a maradék vajat, cukrot, mézet, mazsolát, fahéjat, és addig kevergettem, amíg a vaj elolvadt teljesen.
- Belekevertem a zabpelyhet és a napraforgómagot, és áttettem egy kisebb (18x27cm-es) sütőpapíros tepsibe a masszát, és a tetejét elegyengettem egy kanál hátuljával.
- 25 percig sütöttem 160 fokon, de addig kellett volna sütnöm, amíg kicsit jobban megszilárdul, de még puha marad. Sütés után 10 percig még pihentetni kell, mielőtt felvágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése