Régóta próbálkozom vegán receptekkel különböző okok miatt. Legutóbbi sikeres próbálkozásom egy káposztás rakottas. A gyerekek is szívesen ették!
Alap: 250 g rizs megfózve, ahogy szeretjük. Én jázmin riszt használtam barna rizs helyett. Átöblítés után majdnem kétszeres mennyiségű sós vízben főztem meg 10-15 perc alatt.
A rizst szétterítettem egy nagyobb üvegedényben, erre morzsoltam a vegafarm magyaros ízesítésű gabonarúdját.
Káposztás réteg:
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt paprika
1 babérlevél
1/2 tk őröltkömény
1/2 kg savanyúkáposzta átmosva.
A párolt hagymához adunk mindent, és fedő alatt pároljuk, lesütjük. A babérlevelet a végén kidobtam.
Ezt a réteget követi a tofutejföl.
180-200g tofu (akár füstölt)
2 kisebb főtt krumpli
3-4 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1/2 kisebb vöröshagyma
1/2 citrom leve
1 dl olaj
2 ek sörélesztőpehely
A fentieket összeturmixoljuk, ráöntjük a rizses rakottas tetejére, forró sütőben megsütjük barnásra.
6 bőséges adag lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése