Hozzávalók:
A tésztához:
100 g cukor
3 dl tej
1 csomag szárított élesztő
500 g liszt
2 tojás
1 csipet só
1 csapott ek kardamom
100 g vaj
A töltelékhez:
125 g vaj
2 ek liszt
150 g dió
50 g barna cukor
Tetejére:
2 tojássárga
1 kk olaj
mandulaforgács
- A lisztet elkeverem a sóval, kardamommal. Lyukat fúrok a közepébe, oda töltöm az 1 dl langyos tejet kis cukorral és az élesztővel. Kicsit elkevergetem a kráterben a folyadékot, és hagyom kelni.
- A maradék tejet elkeverem az olvasztott vajjal, cukorral és a 2 tojással.
- Amikor az élesztő felfutott, összekeverem a tojásos vajas tejjel.
- Puha kalácstésztát keverek belőle, félreteszem kelni.
- A töltelékhez kikeverem a durvára tört diót és a vajat, cukrot, lisztet.
- A recept 2 koszorút írt, de legközelebb egyet csinálok a következőképpen:
- Kinyomkodom a levegőt a megkelt tésztából.
- Téglalapot formázok belőle
- Megkenem a töltelékkel, feltekerem.
- Koszorút formázok belőle, cikkekre vágom, de nem vágom be teljesen.
- Egyik cikket kifelé igazgatom, a másikat befelé.
- Megkenem tojással, megszórom mandulával.
- 20 percig hagyom kelni, pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése